
در سطح وب یک فرایند اساسی همیشه در حال انجام است و آن هم درخواست و پاسخ است.وقتی شما آدرس سایتی را در مرورگر خود را تایپ می کنید و Enter را می زنید، یک درخواست به سمت آن سایت ارسال می شود.
درخواست از مرورگر شما (شخص شما، کامپیوتر یا دستگاه شما) شروع می شود و به ISP (ارائه دهنده سرویس اینترنت شما – Internet Servince Provider) می رسد (مثلا شاتل، مخابرات، پارس آنلاین، مبین نت،ایرانسل و …).سپس ISP شما، درخواست شما را به ردیف های کارگذاری دامنه ارسال می کند(DNS یا Domain Name Server) تا از آن طریق IP و آدرس سرور آن دامنه پیدا شود (عملیات name resolution) . سپس سرور سایت مورد نظر یافت می شود و به سرور، درخواست ارسال می شود که اطلاعاتش را در اختیار درخواست کننده قرار دهد.
تمام موارد بالا فرایند Request یا درخواست بود.
وقتی سایتی که از آن درخواست شده است (دامنه تایپ شده در مرورگر) ، پاسخ دهد و شروع به ارسال اطلاعات کند، از این نقطه عمل Response (پاسخ) شروع می شود.آن سایت پاسخ می دهد و اطلاعات را به ISP شما می دهد و سپس ISP شما اطلاعات را برای شما ارسال می کند و شما می توانید محتوای سایتی که در مرورگر خود تایپ کرده بودید را مشاهده نمایید.
تمام مراحل بالا دارای جزئیات بیشتری هستند و در مراکز داده (Data Center) و مسیر یاب ها (Router) و … نیز فرایند هایی اتفاق می افتد.از انجا که نمی خواهم زیاد وارد بحث فنی و شبکه شوم، وارد این مباحث نمی شوم.
هر زمانی که از گوگل، داخل سایتی دیگر یا به هر شکلی صفحه ای در سطح وب فراخوانی شود، همین عملیات تکرار می شود.
چگونه بفهمیم ارسال و درخواست به طور جداگانه چقدر طول می کشد؟
ارسال در مرورگر های FireFox و Chrome معمولا با آیکون چرخنده (معمولا به سمت چپ) طوسی رنگ با سرعت کم نشان داده می شود.وقتی این آیکون روی تب مرورگر در حال نمایش است به معنی این است که در حال عملیات Request است:
وقتی آیکون سبز یا آبی (با بسته به مرورگر دارای رنگی متفاوت شد) و با سرعت بیشتری در جهت مخالف اولی (معمولا راست) شروع به حرکت کرد، نشان دهنده این است که عملیات Request تمام شده است و در حال انجام عملیات Response است:
عملیات Request با نام سرعت Ping هم شناخته می شود.در سئو سرعت Ping در حدی که غیر عادی نباشد، مشکلی به وجود نمی آورد اما سرعت پاسخ یا Response (زمانی که شما در حال دانلود اطلاعات روی مرورگر خود هستید) موثر است.
استفاده از هاست و سروری که خارج از کشور قرار دارد موجب کاهش سرعت Request (طولانی شدن زمان Ping) از ۲ تا ۵ برابر می شود.زیرا درخواست شما باید مسیر های بیشتری را طی کند تا به سرور برسد و سرعت پاسخ یا Response در سرور های خارج از کشور، ممکن است تا دو برابر کند تر شود.چون اطلاعات مسیر بیشتری را برای رسیدن به کامپیوتر شما طی می کنند.اما چون عملیات پیدا کردن سرور دامنه بر خلاف Request در کار نیست اگر سرور قوی باشد، ممکن است تفاوت خیلی زیادی در سرعت Response با هاست ایرانی حس نشود( به شرطی که صفحات کم حجم باشند).
منبع : سئوروز