5- پستلارو بایستی با برنامه مناسب تولید شود و ذخیرهسازی آن می تواند در ماه خرداد و تیر انجام شود (15 خرداد تا 15 تیر زمان خوبی برای ذخیرهسازی پستلارو وانامی است).
ب: در مزرعه پرور ش میگو :
1- اگر بخواهیم در مزارع کوچک وانامی ذخیرهسازی کنیم بایستی مزارع با مدیریت خوب و کارگران ماهر را انتخاب نمائیم.
2- پست لارو با کیفیت خوب میبایست در ماه خرداد و تیر با مراقبت مناسب در زمان حمل و نقل و آداپتاسیون ذخیرهسازی شود.
3- برای پیشگیری از ورود پاتوژن یا عوامل بیماریزا به سیستم پرورشی میبایست از غذای کارخانهای با قیمت پائین و دارای 37-35 درصد پروتئین و بیشتر پروتئین گیاهی استفاده شود. از غذای دست ساز در مزارع بایستی اجتناب کرد.
4- در یک مزرعه دارای شرایط و امکانات خوب از قبیل برق، پمپ، هواده و نیروی کارگری ماهر و غذای کارخانهای میتوان تا 40-30 قطعه در هر مترمربع ذخیرهسازی نمود.
5- آمادهسازی مناسب استخر قبل از ذخیرهسازی انجام شود.
6- برای مدیریت بهتر کیفیت آب در مزرعه تکنسینها میبایستی تجهیزات ارزیابی کیفی آب از قبیل اکسیژن متر، pH متر و غیره داشته باشد.
برنامه ذخیرهسازی برای دوره تابستان در مزارع پرورشی
برنامه ذخیرهسازی
|
1
|
آمادهسازی استخر
|
|
|
دهم اردیبهشت تا دوازدهم خرداد
|
30روز
|
2
|
دوره ذخیرهسازی پستلارو
|
|
|
دهم خرداد تا بیستم تیر
|
40روز
|
3
|
دوره پرورش میگو
|
140-130روز
|
4
|
دوره برداشت
|
|
|
بیستم مهر تا سیام آبان
|
40روز
|
محدودیت ها برای پرورش میگو در دوره پرورشی تابستان
|
1
|
قابلیت دسترسی به مولدین
|
2
|
مشکلات گونه های ویبریو و عفونتهای باکتریایی دیگر در مرکز تکثیر میگو باعث مشکلاتی در تبدیل مراحل لارو و پست لارو می شود.
|
3
|
قابلیت دسترسی به پست لارو با کیفیت برای مزارع پرورش میگو
|
4
|
شرایط آب و هوایی بد و رشد کند در آب و هوای مرطوب و گرم
|
5
|
درجه حرارت بالا، شوری زیاد، اکسیژن محلول کم و کیفیت آب بد با توجه به پلانکتونهای سمی
|
میگوی وانامی گونه پرورشی پیشنهادی در استان هرمزگان
لیپتوپنوس وانامی از تمامی جوانب تقریباً مشابه سفید هندی است جز تفاوتهای اندکی که دارای اهمیت هستند مثل رشد سریعتر تا 20gr، بقای بیشتر و تولید بالاتر، مقاومت بیشتر در مقابل بیماری و نیازهای پروتئینی کمتر و رفع نیاز پروتئینی بوسیله غذاهای دارای پروتئین گیاهی است . زمانی که ما به دنبال ذخایر SPF و SPR یا به عبارتی عاری از بیماری و مقاوم در مقابل بیماری میگردیم برخی از این تفاوتهای مهم آشکار میشود. کارهای ژنتیکی زیادی روی این گونهها انجام شده است و اکنون ذخایر مولدین SPF و SPR با سلامتی بالا، ناپلی و پستلارو قابل دسترس برای پرورش وجود دارد.
انتخاب گونه: وانامی یا سفید هندی
مزایا ی هر دو گونه
|
سفید هندی
|
وانامی
|
1- گونه بومی
|
رشد سریع
|
2- ذخیره مولدین آن فراوان و سرتاسر سال قابل دسترس
|
در 120 تا 150 روز به بیشترین سایز خود یعنی 50/40 می رسد و بازار خیلی خوبی دارد
|
3- فن آوری تکثیر استاندارد شده
|
مولدین SPF و SPR که به لحاظ ژنتیکی بهبود یافتهاند موجود است
|
4- گونهای به شدت دارای سازگاری با شرایط اقلیمی کشور
|
گونهای به شدت میتواند خود را با شرایط اقلیمی کشور وفق دهد و شرایط را تحمل نماید
|
5- دارای بقای بالا در مراکز تکثیر و مزارع پرورشی
|
میتواند در مراکز تکثیر و مزارع پرورشی بقای خوبی داشته باشد
|
6- بیهمتاست و تنها در ایران و عربستان تولید میشود
|
تولید در مزرعه میتواند با این گونه افزایش داده شده
|
|
|
|
معایب هر دو گونه
|
سفید هندی
|
وانامی
|
- رشد ضعیف
|
گونه غیر بومی
|
FCR بالا
|
مجبوریم به لحاظ قیمت، هزینه تولید و کیفیت میگو با کشورهایی نظیر چین، تایلند، ویتنام و کشورهای آمریکای لاتین رقابت کنیم
|
بیشترین سایز 60/50 که طی 150-120 روز به آن
می رسد و بازار خوبی ندارد
|
شانس ورود ویروسهای TSVو YHV وجود دارد اگر مولدین SPF و SPR نباشند
|
گونه اقتصادی نیست
|
در شرایط نامناسب ممکن است پوسته نرمی و پوستاندازی افزایش یابد
|
ذخایر دارای سلامتی بالا و بهبود یافته است
|
در مقایسه با گونه سفید هندی تقاضای کمتری دارد
|
|
|
|
مقایسه گونه سفیدی هندی با میگوی وانامی
|
سفید هندی
|
وانامی
|
دوره پرورش
|
150-120روز
|
150-120روز
|
سایز
|
ماکزیمم 18-15گرم
|
می تواند به 25-20گرم برسد
|
تراکم
|
ماکزیمم 25-20قطعه در هر متر مربع بدون هواده
|
ماکزیمم 4000-2500کیلوگرم در هکتار بدون هواده
|
ماکزیمم تولید با هواده
|
ماکزیمم 7000-3000کیلوگرم در هکتار با تعداد بیشتر هواده
|
ماکزیمم 20000-5000کیلوگرم در هکتار با نیاز به تعداد هواده بیشتر
|
FCR
|
8/1-3/1
|
8/1-2/1
|
کیفیت غذا و درصد پروتئین
|
نیاز به 38الی 42درصد پروتئین غالباً پروتئین دریایی
|
نیاز به 35الی 38% پروتئین غالباً پروتئین گیاهی و کمتر پروتئین دریایی
|
برگرفته شده از گزارشات آقای ساهو B.K.SAHU)
محصولات مرتبط :
بسته آموزشی پرورش میگو
سی دی آموزشی پرورش میگو
طراحی سوله
مقالات مرتبط :
روشهای غذادهی به میگو
نحوه آمادهسازی استخر و کوددهی میگو
بهداشت و بیماریهای میگو
نحوه ذخیرهسازی بچه میگو در استخر
مواد مغذی و تغذیه 1
مواد مغذی و تغذیه 2
تغذیه میگو با کرم خاکی
مروری بر تجربیات پرورش میگوی سفید (وانامی) در تایلند
ایمنی زیستی در پرورش میگو
معرفی و شناخت انواع میگو خوراکی خلیج فارس
مدیریت غذادهی در پرورش میگو
.: نظر شما در مورد این مطلب:. |
|
|